De laatste tijd horen we steeds vaker berichten dat men via Direct Messages benaderd is met de vraag/het verzoek of ze hun wip kunnen verwijderen.

Dit is (natuurlijk) niet zoals het het hoort. De WIP staat er immers niet voor niets: iemand is er mee bezig. Hierom gaan we dan ook het WIP-Regelement ietwat aanscherpen om dit even onder de aandacht te brengen.

Zoals bekend heeft de vaste vertaler (als er een is) de eerste periode als enige rechten om een WIP aan te maken en ondertitels te uploaden.

Als er geen vaste vertaler is, of deze heeft de WIP niet tijdig geclaimd, kan iedereen met minimaal 2 vertalingen op de website deze WIP toe-eigenen.

Hier geld ten allen tijden* "First Come, First Served". Als er al een WIP is, is het dus niet de bedoeling de vertaler te verzoeken - via welke manier dan ook - de WIP te laten verwijderen. Als dit soort zaken nu nog geconstateerd worden, kan hier actie tegen ondernomen worden.

Als een WIP te lang inactief is of deze te lang in het systeem staat, zal deze vanzelf (na de nodige waarschuwingen) verwijderd worden door de WIP Cleanup Bot.

Hopelijk maakt dit het even wat duidelijker wat het standpunt omtrent dit soort praktijken is. Voor vragen/onduidelijkheden kan je altijd contact opnemen met een van de admins.

* = De Bierdopje admins hebben hier ten allen tijden het laatste woord in en kunnen hier uitzonderingen/aanpassingen op maken als zij dit noodzakelijk achten.