Bij gebrek aan een "blog"-achtige functie (wellicht in 3.0? :)) dan maar even een topic in dit forum.

Eind September (ja, écht aan het eind) werd er vanuit de community een idee geopperd om een "Bierdopje Dag" (oorspronkelijk "Vertalers & Syncers dag" ) te houden.
Goed idee, waar we zelf eigenlijk ook al eens over hadden nagedacht maar er nooit verder mee doorgegaan te zijn. Als we wisten dat het zo gezellig zou worden, hadden we het vorig jaar al gedaan :)

Enfin, zo gezegd zo gedaan. Men begon met polsen wie er interesse in had, waar deze woonden om zo een meest logische locatie te kunnen bepalen.
Organisatoren kwamen automatisch naar voren, namelijk Baretski en Xandecs.

Medio oktober kwam de stemming voor een datum waar dus 28 november 2010 uit kwam rollen. Rond diezelfde tijd kwam Baretski met een potentiële locatie: Boedha Beer te Bleiswijk.

Een inschrijf-topic werd geopend waar men zich kon aanmelden. De lijst groeide en groeide, maar ook de "misschien" lijst. Gelukkig is die vrijwel uitgedund aangezien bijna iedereen die "misschien" aangaf toch om een of andere manier omgehaald kon worden.

Toen kwam de dag, sommigen moesten vroeg opstaan omdat ze van ver kwamen en desondanks dat het een vrij centrale locatie was voor iedereen hadden sommigen een aardige reis voor de boeg. Mooie dag, alleen gruwelijk koud. Ach, we zitten binnen dus dat mag de pret niet drukken.

Omstreeks 11:30 waren er al een aantal mensen, waaronder de twee organisatoren. Naamkaartjes werden ter plekke voor je gefabriceerd (heb je de achterkant daar überhaupt al van bekeken ;)) en handjes werden geschud.

De navigatie systemen gaf er bij velen al vrij vroeg de brui aan door vrolijk "Bestemming Bereikt" te roepen te midden van een woonwijk en kassen. Hier kan het toch niet zijn? :)

Een veel gehoorde opmerking was dat het leuk was om elkaar eens te ontmoeten, en te zien wie er achter een nickname schuil gaat. "ik had je jonger verwacht" of "ik had je ouder verwacht" was ook iets wat men toch wel vaak kwijt moest. Zo zie je maar, je weet nooit wat/wie er achter een naam schuil gaat.

Langzaamaan druppelde men binnen, soms 1 tegelijk en soms gelijk een heel groepje. De "kring" bij de entree werd al gauw een paar verspreide groepen welke over van alles en nog wat gingen praten. De sfeer zat er goed in.

Er ging een heus "gastenboek" rond en iedereen werd gevraagd om een verhaaltje te schrijven. Lastig om wat te verzinnen, maar werd deze toch aardig voorzien van tekst. Voorstellen voor volgend jaar werden hierbij niet vergeten, vooral het onderwerp BBQ was erg in trek.

Zo nu en dan moest de keel weer gesmeerd worden en men liet de chocomel, cappuccino, thee, cola, bier en andersoortige dranken prima smaken en ook de borrelhapjes vonden gretig aftrek. De dames van de bediening liep af en aan om iedereen van zijn natje en droogje te voorzien.

Toen de middag - hé wat gaat de tijd toch snel! - tot een einde liep was het tijd voor een groepsfoto. Na wat passen en meten, we waren immers met een redelijke groep, paste iedereen op de foto en werden we op de gevoelige plaat vastgelegd.

Na afloop dropen een aantal mensen af, de meesten hadden immers nog een (lange) reis voor de boeg tenzij je natuurlijk op de fiets kon komen (Hé Wesley!), en bleven sommigen nog wat napraten.

Al met al een geslaagde dag, welke prima georganiseerd was door @Baretski en @Xandecs, waarvoor onze dank en complimenten.

En ja, wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar. Ik zou zeggen, maak maar alvast wat plannen en het komt dan wel goed.

Napraten kan in het reacties-topic en foto's en "geheime informatie" (;)) kan je vinden in het speciaal hiervoor aangemaakte "Bierdopje Dag 2010 forum" onderaan de forumlijst.